Taxatiedag Antwerpen

Taxatie van antieke boeken & Bijbels

Waar: Museum Plantin-Moretus te Antwerpen (werelderfgoed)
Wanneer: Zaterdag, 7 oktober 2017, van 10u tot 17u (Toegang tot 16u)
Kosten: U betaald alleen entree voor het bezichtigen van het museum, het taxeren is gratis.

Op deze dag organiseert Museum Plantin-Moretus aan de vrijdagmarkt in Antwerpen een bijzondere taxatiedag van antieke boeken en Bijbels. Tijdens deze gelegenheid kunnen bezoekers advies vragen over de waarde en eventuele verkoop van hun antieke boeken en Bijbels. Dit geldt voor afzonderlijke stukken, maar ook voor grotere collecties en bibliotheken. De drie taxateurs die voor deze gelegenheid zijn uitgenodigd zijn gespecialiseerd op hun eigen specifieke terreinen:

Marc Claeys: Een autoriteit op het terrein van antieke Bijbels en Bijbels of kerkboeken met zilver- en goudbeslag. De heer Claeys is aktief in historisch onderzoek van de Nederlandstalige Bijbel. Hij is beheerder van de website Biblia Neerlandica. Tevens is hij nauw betrokken geweest bij de bijbeltentoonstelling ‘De Bijbel & de Naam’ welke te zien was in diverse Europese landen. De meest recente locaties waren Harelbeke, België (2016) en Swifterbant, Nederland (2017).
Specialisatie: Nederlandstalige, antieke Bijbels, kerkboeken en Bijbels met zilver- en goudbeslag.

Arie Molendijk: Een bekende Nederlandse taxateur die ondertussen ruim 1.500 taxatiedagen op zijn naam heeft staan! Hier werd einde 2015 uitvoerig aandacht aan geschonken in de stadsbibliotheek van Rotterdam. In 2016 was de heer Molendijk de speciale gast als taxateur op de z.g. ‘boekenparade’ te Amsterdam, een initiatief van de Koninklijke Bibliotheek in ‘s Gravenhage . In het verleden organiseerde hij tal van boekenveilingen en boekenmarkten.
Specialisatie: Oude geschiedenis, topografie en oude theologie. Tevens ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums.

Arne Steenkamp: Partner van het toonaangevende veilinghuis Burgersdijk & Niermans in Leiden (NL), registertaxateur van boeken, prenten en manuscripten. Organiseerde meer dan zestig omvangrijke boekenveilingen voor een breed (inter)nationaal publiek. Lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren (NVVA) en lid van de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders (Federatie TMV).
Specialisatie: Het oude boek, manuscripten, bibliofiele en geïllustreerde edities.

Inbreng van bijzondere boeken, bibliotheken zijn deze dag mogelijk.